Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Έξω οι φασίστες από τις πορείες της ημέρας Γενοκτονίας των Ποντίων - 19 Μάη

19 Μαίου. 
       Μία ημέρα αφιερωμένη στις 353.000 (και άλλες τόσες) ψυχές  που σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, αφανίστηκαν, κηνυγήθηκαν, κάηκαν, πέθαναν από ένα σχέδιο αφανισμού, συστηματικής και μεθοδευμένης εξόντωσης του Ποντιακού πλυθησμού. Αυτή η μέρα ψηφίστηκε το 1994 από την Ελληνική Βουλή ως ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Μικρασιατών μεταξύ 1916-1923. Αυτή τη μέρα κάθε χρόνο από τότε (αλλά και από παλαιότερα) δεν έχει σταματήσει ο αγώνας των Ποντίων (και όχι μόνο) σε ολόκλήρο τον κόσμο για αναγνώριση της γενοκτονίας. Ένα ευχάριστο συμβάν, είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας από την Αυστραλία, χάρης τον Αυστραλό Υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Άτκινσον ο οποίος όχι μόνο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας, με το οποίο αναγνωρίζει την ποντιακή γενοκτονία, αλλά παρεβρέθηκε και σε εκδήλωση της αδελφότητας για τα 50 χρόνια ντυμένος με παραδοσιακή στολή και μάλιστα ήτανε δέκτης αρνητικών σχολίων και δημοσιευμάτων από το Τουρκικό κράτος. Ωστόσο ο αγώνας μας πλέον είναι η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, όμως έγινε και με τη γενοκτονία των Αρμενίων. 
       Έτσι κάθε χρόνο την ημέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών του Πόντου χιλιάδες κόσμου (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) συμμετέχουν σε πορείες και ομιλίες που έχουνε ως θέμα την αναγνώριση της γενοκτονίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μία τέτοια μέρα, μέρα εναντίων στα εγκλήματα του Τουρκικού εθνικισμού, κάθε υγιής σκεπτόμενος άνθρωπος θα ήταν αντίθετος στην προσθήκη και εμπαιγμό εθνικιστικών γενικά στοιχείων σε μία τέτοια εκδήλωση και μία τέτοια μέρα. Είναι ντροπή για τους νεκρούς Πόντιους προγόνους μας, που πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν τη δεκαετία του 1910 την στράτευση στον στρατό και δημιούργησαν αντάρτικες ομάδες στα βουνά, να αφήνουμε εμείς να συμμετέχουν εθνικιστές στην πορεία της 19 Μάη. 
       Είναι ντροπή να υπάρχουν μισάνθρωπα πλάσματα με εθνόσημα και να φωνάζουν για τους νεκρούς Ποντίους. Να φωνάζουνε οι εθνικιστές, υπέρ των νεκρών από άλλους εθνικιστές. Πως γίνεται αυτό? Και από λογικής άποψης είναι παράλογο. Αφού όμοιοί σας εθνικιστικά εκτρώματα, σκότωσαν  τους παπούδες μας. Και το ίδιο ίσως να κάνατε και εσείς σε Τούρκους αν κάποτε γινόταν κάτι ανάλογο με αντίστροφους ρόλους. Κάποτε και εσεις θα κάνατε το ίδιο ακριβώς. Θα βιάζατε και θα σφάζατε τους άλλους λαούς.
      Εσείς που γενικεύετε τον Τουρκικό λαό και ζητάτε να πεθάνει κάθε Τούρκομόγγολος όπως περήφανα λέτε. Εσείς λοιπόν, γνωρίζεται οτι το μεγαλύτερο μέρος του απλού λαού ζούσε ειρηνικά? Πόντιοι και Τούρκοι. Οτι υπήρχαν Τούρκοι που βοηθούσαν τους Έλληνες? Που τους κρύβανε? Που κλάψανε μαζί τους.
       Ο εθνικισμός από όπου κι αν προέρχεται δημιουργεί εγκλήματα, χύνει αίμα και αμαβρώνει την ιστορία. Είτε είναι γαλανόλευκος, είτε ερυθρόλευκος, ο εθνικισμός είναι ένα επικύνδηνο φίδι. Οι πρόγονοί μας ΠΟΤΕ δεν ήτανε εθνικιστές. Αγαπούσαν τον τόπο τους και θέλανε να ζήσουν ελεύθεροι. Για ποια ελευθερία και ειρήνη θέλετε να φωνάξετε εσείς? Εσείς ζητάτε ΞΑΝΑ αίμα, ΞΑΝΑ πόλεμο.


ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΑ ΣΠΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ


Μέχρι τότε έχουμε ακόμα πολλά να πούμε από αυτό εδώ το blog.


Κόκκινος Πόντος

11 σχόλια:

  1. και ποιος σου δίνει εσένα το δικαίωμα να εκπροσωπείς του πόντιους;
    Μόνο οι αριστεροί έχουν δικαίωμα στις πορείες΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ποντιος, οντως απο αρχαιοτατων χρονων φιλελευθερο πνευμα, ετσι και σημερα ξερει τι θελει και τι απαιτει. Ξερει για ποιο λογο πρεπει να διεκδικησει καποια πραγματα στις 19 Μαίου. Άρα δεν εκπροσωπω κανεναν Ποντιο, περα απο αυτους που συμφωνουνε με το κειμενο.
    Δευτερον στις πορειες δεν εχουν δικαιωμα μονο οι αριστεροι φυσικα, αλλα ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

    Περηφανοι Ποντιακοι Χαιρετισμοι
    Κοκκινος Ποντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος δεν προκαλεί πρόβλημα στην πορεία δικαιούται να παρίσταται. Οι αυτόκλητοι δικαστές που δικάζουν και ανακυρήσσουν ενόχους εκ των προτέρων, ας αποκλείσουν τους εαυτούς τους καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μικρασιάτη το οτι καποιος δεν δημιουργει προβλημα δεν σημαινει οτι μπορει να πηγαινει και να κανει οτι θελει. συνεχίζουμε να λέμε το ίδιο. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 19ης ΜΑΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω ξερω πως καθε χρονο μικροι μεγαλοι ,αντρες γυναικες, Παππουδες και εγγονια ενα συνθημα φωναζουν δυνατα ......ΣΚΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΟΦ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

      Διαγραφή
  5. Εξω οι κοκκινοι Σταλινικοι φασιστες απ την πορεια της 19ης Μαιου.Εξω οι Σταλινολαγνοι και Κεμαλολαγνοι ακροαριστεροι που εχουν το ΘΡΑΣΟΣ και παριστανουν τους πατριωτες.Ποιοι.. Αυτοι που πανηγυριζαν τη νικη του Κεμαλ Ατατουρκ και τις σφαγες των κεμαλοφασιστων (απογονοι και συνεχιστες τους οι Τουρκοι Νεοναζι Γκριζοι Λυκοι) σε βαρος των Ποντιων.Ντροπη σας ξεφτιλες ακροαριστεροι.ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παλιπουσταριο σκατο σταλινικο αρχιδι εχεις ιδεας τι εκανα οι στους Ποντιους που εφταναν στα λιμανια της Κριμεας?Σου εχιε πει η γιαγια σου τι κανανε στις εγκυους?Σου ειπε πως μαχαιρωναν το εμβρυο με την μπαγιονετα για να αποβαλει η γυναικα? τους ομαδικους βιασμους?Σκατα σε σενα στα παιδια σου και σε ολη τη φαμιλια σου παλιοαδερφη τουρκοσπορε !Δεν σου ειπαμε για τις πανω απο 60.000 Ποντιους που τους στειλανε σε γκουλαγκ στο ουζουμπεκισταν και στον Καυκασο?Για ψαξε αν δεις ποσοι επιστημονες ερευνητες και λοιπα απο το ουζουμπεκισταν και το καζακσταν εχω ποντιακα επιθετα....Τολμα να πατησεις στην πορεια με Κοκκινο αστερι να πεταξουμε το πτωμα σου στην πορτα της μογγολικης πρεσβειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι παραμύθια σκαρφιζοσαστε για να μας ποτισετε με το δηλητήριο σας.. Αν δεν ηταν οι μπολσεβίκοι τα θύματα θα ηταν πολύ περισσότερα.. Μη διαβάζετε μονο Πλεύρη, ωραία παραμύθια έγραφε και ο Αίσωπος..και είναι και διδακτικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε φασιστακια για πείτε μας ποσά προσφυγικά χωριά έχει η Πελοπόννησος; γιατί άραγε; οι ιδεολογικοί σας προγονοι, που το λίκνο τους είναι εκεί, δεν ήθελαν τους "τουρκοσποριτες" τις " παστρικες" και τα τοσα αλλά που λέγαν,και προχώρουσαν σε επιθέσεις ενάντια σε όσους πρόσφυγες αποπειράθηκε το ελληνικό κράτος να εγκαταστήσει εκεί.. Απο τοτε έχουν περάσει χρόνια οι Έλληνες συμφιλιώθηκαν αλλά την ιστορία μας δεν θα την ξεχάσουμε για να μας πουλάνε ψευτοπατριωτισμο τα χρυσά αυγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή