Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Για το θέμα με τον ιστοχώρο aformi.gr και με τη θέση του blog μας

Πριν αρκετό καιρό στον ύποπτο ιστοχώρο aformi.gr ανέβηκε ένα ήδη υπάρχον παλαιότερο κείμενο του ρατσιστή Ναρκατζά εναντίον των προσφύγων του Πόντου και του δικαιώματος τους να διεκδικούνε την αναγνώριση της γενοκτονίας. Το συγκεκριμένο κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδω ( http://www.aformi.gr/2011/02/%ce%bf-%ce%b8%cf%8c%cf%81%cf%85%ce%b2%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89/ )
έφερε πολλαπλές αντιδράσεις από Πόντιους και κυρίως Αριστερούς Πόντιους. Η αντίδραση του κόσμου με comments δεν ήταν αρκετή να συνεφέρει τα άρρωστα μυαλά των παρανοικών ατόμων στο aformi.gr που ψάχνουν εχθρούς παντού και έτσι ο κατασταλτικός μηχανισμός της λογοκρισίας των σχολίων δούλεψε ωστέ να αποφευχθεί το μεγαλύτερο ξεμπρόστιασμά τους. Ο Κόκκινος Πόντος αφού παρακολούθησε τι συνέβει με τα σχόλια του κόσμου, προέβει σε επέμβαση σχολίου που μάλλον τους κλόνησε για λίγο από τη θέση τους. Το συγκεκριμένο σχόλιο όπως ήταν φυσικό μπλοκαρίστηκε, ωστόσο δημοσιεύτηκε μέσα από μια κατάπτηση ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε εδω ( http://www.aformi.gr/2011/03/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%c2%ab%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bc%ce%ae%c2%bb/ ).
Και από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει μία λασπολογία προς τον Κόκκινο Πόντο ακόμα και από συντρόφους. Το aformi.gr πέτυχε αυτό που ήθελε και η σιωπή του Κόκκινου Πόντου όλες αυτές τις μέρες λόγο προβλημάτων λειτούργησε ενθαρυντικά στην ύπαρξη κι άλλων λανθασμένων απόψεων όσον αφορά τον Κόκκινο Πόντο. Γράφτηκε σε σχόλια ατόμων οτι ο Κόκκινος Πόντος κάνει λυκοφιλίες ή ίσως και προβοκάτσια με πολύ γνωστό αριστερό ποντιακό blog. Ακούστηκε πως ανήκουμε στον πατριωτικό αριστερό χώρο, οτι είμαστε εθνικιστές και οτι χρησιμοποιήσαμε απειλή κάτι το οποίο είναι φασιστικό και δε μπορούν κάποιοι να το δεχτούν. Εμείς όπως δηλώνουμε δεν έχουμε σχέση με κανέναν εθνικιστικό ή πατριωτικό χώρο, ανήκουμε στην Αριστερά και μάλιστα είμαστε ενάντια στον διαχωρισμό και την ρήξη αριστερών παρατάξεων. Η θέση μας είναι σταθερή και δε θα αλλάξει ποτέ όσο ύποπτοι αν φαινόμαστε σε κάποιους. Ωστόσο θα σταθούμε στο θέμα ελευθερία λόγου και απειλή. Η κατηγορία που μας προσάπτουν περι απειλής δεν στέκει καταρχήν γιατί πολύ απλά δεν ήταν απειλή αλλά προειδοποίηση-υπόσχεση. Πολλοί ακόμα σύγκριναν την υποτιθέμενη ''απειλή'' μας με τη χρήση βίας. Τους θυμίζουμε οτι ο Μαρξ είχε πεί οτι στον αγώνα για την επανάσταση μπορεί να χρησιμοποιθεί η βία. Και ναι. Εμείς το βλέπουμε σαν επανάσταση. Όπως δεν ανεχόμαστε τίποτα το ρατσιστικό και το εθνικιστικό, έτσι δεν ανεχόμαστε και τίποτα το αντιπροσφυγικό. Όπως κάποιος στον δρόμο θα σκίσει ένα φασιστικό αυτοκόλλητο ή θα πατήσει με μπογιά ένα στοχάδι, έτσι και εμείς προειδοποιήσαμε για το κατέβασμα του συγκεκριμένου κειμένου. Δεν έχει να κάνει με το οτι μας βρίσκει αντίθετους όμως. Έχει να κάνει με την αντιδημοκρατική στάση τους aformi.gr. Σε έναν χώρο που θα βλέπαμε οτι δέχοντε τον διάλογο και την αντιπαράθεση, το σχόλιο μας θα ήταν και ανάλογο. Εμάς μας εξοργίζει η στάση τους aformi.gr και έτσι δώσαμε αυτή την προειδοποίηση που απο ότι φένεται θα γίνει και υπόσχεση αφού το κείμενο ακόμα υπάρχει.
Πολεμάμε παντού και πάντα τον εθνικισμό που σκότωσε τόσες αθώες ψυχές, δεν ανεχόμαστε φασίστες, ρατσιστές, αντιπρόσφυγες και δήθεν αριστερούς.

Επισης να επισημάνουμε οτι οι αποψεις και το σχολιο που στειλαμε στον ιστοχωρο aformi.gr δεν εχουν καμια σχεση με το Blog Ποντος και Αριστερα ουτε σιγοντάρουμε το συγκεκριμένο blog. Συμφωνούμε στα περισσότερα πράγματα μαζί του και απο εκεί και πέρα ο καθένας δίνει τη μάχη του με τη δικιά του ιδεολογία και τις δικές του πράξεις. Δε θα ορίσει κανένας, ποιός μπορέι και ποιός όχι να συμπορεύετε με τον Πόντο και Αριστερά όπως και με οποιοδήποτε άλλο blog. Απλά το οτι συμφωνούμε δεν μπορεί να φέρνει υπεύθυνο το blog Πόντος και Αριστερά για δικές μας ενέργειες (και φυσικά και το αντίστροφο).

Περήφανοι Χαιρετισμοί
Κόκκινος Πόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου